NEEN AAN HET HUIDIG CIRCULATIEPLAN !

RUIMTE heeft op de gemeenteraad van 21 februari aangedrongen op de opschorting van de geplande testfase. Wij zijn van oordeel dat dit plan geen oplossing biedt voor bestaande knelpunten en te ingrijpend is. Onze tussenkomsten in de gemeenteraad kan je via deze links herbekijken:

Het gemeentebestuur (CD&V en N-VA) weigerde evenwel om de plannen op te schorten en hield vast aan de testfase met de melding dat dit maar voorlopige plannen waren die zouden geëvalueerd worden in juni.

Eén week na de start van de testfase blijkt duidelijk dat dit plan faalt terwijl tal van noodzakelijke begeleidende maatregelen uitblijven.

De zogenaamde slimme verkeerslichten zijn nergens te bespeuren met de verwachte files tot gevolg. In deze straten waarlangs nu het verkeer wordt omgeleid, worden daarenboven geen metingen gedaan. Nadarhekkens in de straat belemmeren de makkelijke doorgang van fietsers. Dit terwijl éénrichting in de Baron de Gieylaan de wagens nog meer vrijheid en snelheid geeft en de situatie er voor de fietsers absoluut niet op verbeterd is.

In de omliggende straten duiken de eerste wildparkeerders op en de situatie voor de schoolgaande jongeren in de Anthierenslaan is er nog gevaarlijker op geworden. Nochtans is de aanleiding van dit plan juist om een veilige wandelroute voor de schoolgaande jeugd tussen het station en de school te creëren.

RUIMTE roept het gemeentebestuur op om deze testfase te stoppen en een beter, veiliger en minder ingrijpend plan uit te werken in overleg met alle betrokkenen.