Aanbesteding voor de geluidsschermen in Zevergem gepubliceerd

 

Alhoewel reeds meermaals aangekondigd, bleef het de voorbije maanden bijzonder stil rond de geluidsschermen. Op 2 juli 2018 werd evenwel door het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen de opdracht tot aanbesteding gepubliceerd met volgende omschrijving:

De geluidshinder voor de woonwijk Den Beer (De Pinte) en in de omgeving van Pont Noord (De Pinte) en de woningen in de Heerweg-Zuid op het grondgebied van Zwijnaarde, veroorzaakt door het verkeer op de E17 kan beperkt worden door het plaatsen van geluidsschermen langsheen de autosnelweg.  (http://www.ebp.be/nl/bda-online/15714218/mobiliteit-en-openbare-werken-agentschap-wegen-en-verkeer-afdeling-oost-vlaanderen)

Burgemeester Hilde CLAEYS (Ruimte) reageert tevreden. ‘De vraag naar geluidsschermen leeft al geruime tijd binnen onze gemeente. De voorbije jaren werd samen met diverse partners hard gewerkt om dit dossier af te ronden. We zijn dan ook blij dat de aanbesteding nu werd gepubliceerd zodat de werken nog in 2018 kunnen aanvatten. Uiteindelijk zal dit project de leefkwaliteit in de omliggende wijken gevoelig verbeteren.’

De opening van de offerten is voorzien voor 20 augustus 2018 waarna de werken kunnen worden gegund. De duurtijd van de werken is bepaald op 75 werkdagen. De gemeente De Pinte draagt 10% van de kosten voor dit project.