Burgemeester Hilde CLAEYS trekt de lijst van RUIMTE

Burgemeester Hilde CLAEYS trekt de lijst van RUIMTE

In bijna 6 jaar nu is Hilde Claeys uitgegroeid van actief gemeenteraadslid (2006-2011) tot alom gerespecteerde burgemeester. Ze combineert een hart voor haar ‘dorp’, met een enorme werklust. Als de kiezer het wil, is Hilde bereid zich ook de komende zes jaar volop te engageren. Voor Ruimte was er dan ook geen twijfel: onze burgemeester wordt onze kopvrouw bij de komende verkiezingen. Tijd om op de koffie te gaan bij onze burgemeester

Ruimte: In een politieke wereld waar politieke berekening en grote ego’s vaak de toon zetten, ben jij een wel erg atypische burgemeester …
Hilde: “Politiek heb ik niet met de paplepel meegekregen. De keuze om mij politiek te engageren is allesbehalve gegroeid vanuit de drang om een machtspositie te veroveren of in de belangstelling te willen staan. Integendeel, dat is iets dat me zelfs eerder afschrikt. Als onafhankelijke kandidaat binnen Ruimte wou ik gewoon iets doen voor mijn dorp en het naar een hoger niveau tillen.”

“In 2013 maakte ik eerder onverwacht de grote stap van raadslid naar burgemeester maar ik was bereid om ervoor te gaan, om iets in beweging te zetten en 100% ter beschikking te staan van de inwoners van De Pinte. Het is keihard werken en het vraagt veel engagement, elke dag opnieuw, om tot een dynamische en duurzame gemeente te komen waar het goed is om te wonen.”

Ruimte: Kun je, na zes jaar burgemeesterschap, een persoonlijke balans opmaken?
Hilde: “Het zijn zonder meer intensieve jaren geworden waar ik niet alleen veel bijgeleerd heb, maar vooral mijn dorp beter heb leren kennen door de vele en boeiende contacten met de inwoners. En zo heb ik ook onze deelgemeente beter leren kennen, want Zevergem is véél meer dan alleen maar een mooi dorp om te gaan wandelen en éénmaal per jaar naar Zeverrock te gaan. Het is ook een zeer warme en hechte gemeenschap.”
Hilde Claeys
“Wat mij ook is opgevallen, in de minder positieve zin dan, is de traagheid van het politieke bedrijf. Je moet vaststellen dat 6 jaar voor bepaalde verwezenlijkingen te kort is om écht het verschil te maken. Op het lokale niveau gaat alles wat langzamer. Je moet rekening houden met de hogere overheden en hun regelgeving. De beperkte budgetten zorgen ervoor dat je alles goed moet analyseren, plannen en desnoods bijsturen. Dit betekent ook dat resultaten van het werk tijdens de ene legislatuur soms maar zichtbaar zijn tijdens de volgende.”

Ruimte: Het kriebelt om het werk af te maken?
Hilde: “Absoluut. Vandaar dat er ik opnieuw mijn schouders onder zet en met veel enthousiasme deze keer als lijsttrekker naar de kiezer trek. Ook de komende legislatuur wil ik met Ruimte het beleid mee vorm geven. We zullen de kiezer een stevige ploeg presenteren: ervaring, jeugd, nieuw talent, … 21 dames en heren die vanuit een duidelijk engagement gekozen hebben om samen iets te betekenen voor De Pinte en Zevergem. Samen met de huidige mandatarissen Trudo, Wim, Lut, Simon en Jan hebben we een mooi parcours neergezet. De kiezer heeft nu kunnen kennismaken met Ruimte als verantwoordelijk beleidspartij en ik ben ervan overtuigd dat de kennismaking is meegevallen. Ik krijg heel veel positieve en hartverwarmende reacties van Pintenaars en Zevergemnaars. En dat kan al eens deugd doen.”

Ruimte: Jouw voorbeeld lijkt ook andere vrouwen de kracht te geven om hun nek uit te steken?
Hilde: “Natuurlijk hoop ik voor aanstormend vrouwelijk talent een bron van inspiratie te kunnen zijn. Ik ben dan ook fier om nu al twee nieuwe vrouwelijke kandidaten te mogen voorstellen die onze rangen komen versterken. Dat ze voeling hebben met hun dorp is overduidelijk: ze zijn beiden sterk geëngageerd binnen het lokale verenigingsleven en stappen nu voor het eerst als onafhankelijke kandidaat in onze politieke beweging.”