De Pinte doet opnieuw gooi naar titel van Slimste Gemeente

Burgemeester Hilde Claeys mag opnieuw naar de opnamestudio’s van VIER. Samen met Ann Van De Velde en Frédéric Bruynings zal ze begin 2014 de kleuren van De Pinte en Zevergem verdedigen in het tweede seizoen van het tv-programma De Slimste Gemeente. Het programma komt begin 2014 op het scherm.

Op zondag 27 oktober 2013 trokken Ann Van De Velde en Frédéric Bruynings naar de Kruitfabriek voor de provinciale preselecties. Die bestond uit een open vragenronde, een fotoronde waarbij je uitspraken aan de juiste (te benoemen) foto diende te koppelen, een alfabetronde waarbij je elke foto aan een letter moest toekennen en een aanvulronde. Uit alle deelnemende Oost-Vlaamse provincies mochten de beste 12 gemeenten naar de live uitzendingen. En De Pinte is er opnieuw bij, als één van de 60 gemeenten die een gooi doen naar de titel van “De Slimste Gemeente 2014”.

Ann Van De Velde (39) is moeder van Kiara (10) en werkt bij Broadcast Text als vertaler-ondertitelaar in de tv-industrie. Ann spreekt Engels, Spaans, Frans, Italiaans en Zweeds en is geen onbekende meer voor liefhebbers van quizzen. In Blokken was ze in 2008 de eerste kandidaat die zesmaal mocht terugkomen bij Ben Crabbé, en eerder dit jaar won ze in Rasters op VIER een wagen. Ze is zowat van alle markten thuis. Haar sportkennis haalt ze onder meer bij haar echtgenoot en eindredacteur op de sportredactie van Het Nieuwsblad.

Frédéric Bruynings (36), als projectmedewerker onderwijsinnovatie verbonden aan de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen (UGent), is een geboren en getogen Pintenaar en een groot sportfanaat. Zo beklom hij dit jaar voor de tweede keer de Mont-Ventoux en prutst graag aan zijn eigen fietswebsite icycle.be. Zijn tweelingzoontjes Diego en Nemo (5) hebben de sportmicrobe geërfd en spelen voetbal bij de U6 van JV De Pinte, de ploeg waarvan hun vader zelf trainer is. En nu zet Fred dus ook zijn eerste stappen als quizzer maar “gelukkig heb ik veel steun aan mijn ervaren ploeggenoten”.

Ook Hilde is vastbesloten er weer tegenaan te gaan. “Het team lijkt me even sterk als vorig jaar en hopelijk brengt dit de inwoners weer enthousiast samen tijdens de live uitzendingen.”

Vorig jaar schopte De Pinte het tot in de finale met Maarten Herremans en Michèle De Dycker. Zij moesten toen slechts de duimen leggen voor de beroepsquizzers van Aarschot en de ploeg van Louis Tobback.

Ann Van De Velde en Frédéric Bruynings