8. Karl Reremoser

Karl ReremoserEngagement is voor mij altijd een belangrijke drijfveer geweest. Gedreven de zaken aanpakken én die samen met anderen beter proberen te maken. Ik heb dit een aantal jaren mogen doen vanop de bevoorrechte plaats van een federaal kabinet. Die periode ligt ondertussen jammer genoeg al een geruime tijd achter me, maar het engagement is er daarom niet minder op geworden.

Ondertussen woon ik nu bijna al drie jaar in De Pinte, en ik woon hier graag. Het is hier goed vertoeven en juist daarom ook wil ik me voor onze mooie gemeente engageren.

Gemeentepolitiek is niet de politiek van de grote veranderingen of de grote initiatieven. Het is ervoor zorgen dat mensen zich goed voelen in hun gemeente, zorgen dat er naar hen geluisterd wordt. Het is de politiek van alle dag, dicht bij de mensen. Wat er beslist wordt op het gemeentehuis, zie je de dag of de weken of maanden nadien al in de straat. Ik vind dat heel belangrijk. Gemeentepolitiek is naar mijn gevoel een belangrijk instrument om juist dat goed gevoel te realiseren, om verzuring tegen te gaan en mensen met elkaar te verbinden. Daarvoor wil ik me inzetten.