Ruimte stelt kandidatenlijst voor: ‘de sterkste ploeg ooit’

Groepsfoto Ruimte 2018 - © Marble Moon

De Ruimte-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, aangevoerd door burgemeester Hilde Claeys, bevestigt het vertrouwen in de uittredende mandatarissen, die zich allen opnieuw ten dienste stellen. Voeg daar 10 nieuwe gezichten aan toe en het kartel van onafhankelijken, Groen en Sp.a zet een sterke en gevarieerde ploeg aan de aftrap. Ruimte gaat naar de kiezer onder de slogan ‘lokaal, duurzaam, iedereen mee’. “Ruimte-voorzitter Wim Vanbiervliet is fier op de nieuwe ploeg: ‘dit is zonder meer onze sterkste ploeg ooit’, stelt hij.

Vanzelfsprekend staat burgemeester Hilde Claeys op kop, bijgestaan door schepen Trudo Dejonghe (Sp.a), gemeenteraadslid Lut Vermeyen (Groen) en gemeenteraadsvoorzitter en voormalig schepen Wim Vanbiervliet. Op 5 staat de jongste kandidate en de eerste nieuwkomer: Marthe Van Den Abbeele (22 jaar) groepsleidster van Scouts & Gidsen De Pinte en lid van de jeugdraad. Gewezen OCMW- en gemeenteraadslid Colette Verslyppe (Groen) staat op plaats 6.

Ook bij de drie lijstduwers ervaring en verjonging: nieuwkomer en gedreven jonge Zevergemse Natalie Pinto Perez, gewezen gemeenteraadslid Katie Van Cauwenberge (Sp.a) en OCMW-raadslid Jan Turf duwen samen de lijst.

Bij de onafhankelijken herkennen we vaste waarden Hilde Claeys, Wim Vanbiervliet, Jan Turf en gemeenteraadslid Simon Suys en niet minder dan vijf nieuwkomers: naast Marthe Van Den Abbeele en Natalie Pinto Perez zijn dat Isabelle Janssens (oa. actief binnen Teater 2000), Rudy Pieters (lid van de erfgoedraad en milieuraad) en Kenny De Vrieze (lid ouderraad van de potloodschool).

Bij Groen zijn dat, naast Lut Vermeyen en Colette Verslyppe, An Stroobandt, Hans De Ruyter (lid milieuraad) en nieuwkomers Jan Germonpré en Therese Vercraeye, die met haar 84 jaar bewijst dat op engagement geen leeftijd staat.

Voor Sp.a krijgen Trudo Dejonghe en Katie Van Cauwenberge de steun van Lieve Verschraegen (lid van de seniorenraad en de cultuurraad en actief in het vrouwenpraatcafé) en nieuwkomers Ina Quintyn (oud-haviker), Karl Reremoser (voorzitter van de schoolraad Erasmus De Pinte) en Johan Van Hoecke.

Burgemeester Hilde Claeys: “na bijna zes jaar besturen kunnen we terugblikken op tal van mooie realisaties. Maar het werk is nog niet af. Met deze sterke ploeg hopen we opnieuw het vertrouwen te krijgen van de kiezer en zo onze mooie gemeente verder op een positieve en dynamische wijze uit te bouwen.”