Nieuwe meerderheid zet resoluut in op sociaal woonbeleid

Een van de opvallende keuzes van de nieuwe meerderheid is de sterke aandacht voor sociaal woonbeleid. Dat blijkt uit tal van initiatieven:

  1. ongezonde tot levensgevaarlijke woonsituaties worden aangepakt (bv. voor het eerst werd een woning onbewoonbaar verklaard)
  2. woningen die langer dan twee jaar leegstaan, worden belast. Hiermee gaan we de verloedering van de woonomgeving tegen en komen er terug meer woningen op de markt
  3. er zal voortaan worden op toegezien dat de huurprijs vermeld wordt op de bordjes “Te huur” (een wettelijke verplichting overigens)
  4. gemeente en OCMW werken ook samen met het Sociaal VerhuurKantoor (SVK) dat huurwoningen zoekt voor wie het minder breed heeft
  5. een plan van aanpak om in de toekomst 133 nieuwe sociale woningen te bouwen in De Pinte en Zevergem, met voorkeur voor een gezonde mix in alle nieuwe verkavelingen.

Meer details vindt u in de nieuwsbrief van Ruimte welke u normaal ook op papier hebt ontvangen in de brievenbus. In deze nieuwsbrief hebben we trouwens ook aandacht voor de volgende onderwerpen:

– Al eens gedacht aan zorgwonen?
– Oprichting landbouwraad goedgekeurd
– Herbruikbare luiers komen terug
– Kan een ramp als Wetteren ook bij ons?
– De Pinte en Zevergem: bruisende gemeenschappen
– De Slimste Gemeente, een terugblik…
– De nieuwe bestuursploeg van Ruimte

Veel leesplezier!