Een nieuwe wind in De Pinte

Eerst en vooral een woord van dank aan onze kiezers.

Op 14 oktober hebben 1715 kiezers van De Pinte en Zevergem hun stem gegeven aan de lijst Ruimte. Met onze 5 verkozenen Hilde, An, Trudo, Wim en Simon wordt Ruimte de op een na grootste partij in onze gemeente.

Dat is ongetwijfeld de beloning voor 12 jaar onverdroten inzet en grote dossierkennis van onze mandatarissen in en buiten de gemeenteraad en voor het positieve programma dat Ruimte aan de kiezer heeft voorgelegd.

Door het uiteenvallen van de vorige coalitie werd onze lijst voor haar verantwoordelijkheid geplaatst. Voor het eerst zal Ruimte van de oppositiebanken naar de meerderheid verhuizen. De nieuwe meerderheid, waarin wij collegiaal zullen samenwerken met Open VLD en N-VA, heeft een stabiele meerderheid van 13 zetels, tegen 8 voor de oppositie.

Voor de tweede maal sinds de fusie krijgt onze gemeente een vrouwelijke burgemeester. Hilde Claeys (41), geboren en getogen Pintse, zal zich samen met haar team de komende 6 jaar met hart en ziel inzetten voor de bevolking van De Pinte en Zevergem.

Ongetwijfeld zal er een nieuwe wind door onze gemeente waaien. Die nieuwe wind zal reeds blijken als binnenkort het inhoudelijke bestuursakkoord voor de periode 2013-2018 zal worden gepresenteerd.

Tot slot wil Ruimte alle andere kandidaten feliciteren met hun uitslag en de huidige meerderheidspartijen danken voor de wijze waarop zij de voorbije 30 jaar onze prachtige gemeente hebben bestuurd.